Поліцейський з Одещини допомагав ухилянтам перетнути кордон: деталі справи

Правоохоронець може потрапити заграти на 9 років

Одеська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти поліцейського, який підозрюється в організації незаконного перетину державного кордону України. Справу відкрили проти водія сектору логістики одного з відділів поліції Одеської області, який, за версією слідства, заробляв на військовозобов'язаних громадянах, допомагаючи їм уникнути служби в армії та нелегально виїхати з країни. Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Слідство встановило, що поліцейський розробив схему, за якою обіцяв військовозобов'язаним чоловікам за $10 000 організувати незаконний перетин кордону до Придністровського регіону Республіки Молдова. Уникати офіційних пунктів пропуску допомагали стежки, якими чоловіки мали переходити кордон.

Для реалізації свого плану обвинувачений намагався залучити співробітника прикордонної служби, пропонуючи йому $1000 за кожного переправленого чоловіка. Проте прикордонник одразу повідомив своє керівництво про пропозицію поліцейського, що дало змогу правоохоронцям зафіксувати та припинити незаконну діяльність.

У березні цього року поліцейського затримали під час передачі частини обумовлених грошей за переправлення одного з військовозобов'язаних. Тепер йому доведеться відповідати в суді за організацію незаконного перетину кордону з корисливих мотивів, що кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Схеми перетину кордону

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися