На Одещині чоловік незаконно вирив канаву для зрошення землі

За скоєне правопорушнику загрожує від штрафу до обмеження волі

Мешканець Татарбунар, який незаконно викопав канаву для зрошення своєї землі, може отримати серйозне покарання — від штрафу до трьох років обмеження волі. Оперативники разом зі слідчими Білгород-Дністровського району припинили його протиправну діяльність. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правоохоронці встановили, що чоловік вирішив організувати зрошення своєї ділянки за рахунок вод річки Кагач. Для цього він, не маючи необхідних дозволів, орендував екскаватор і найняв працівника для викопування канави. Підрядник, який був впевнений у законності робіт, почав днопоглиблювальні роботи, викидаючи ґрунт з річки на берег.

Внаслідок таких дій було вилучено 35,7 кубічних метрів поверхневого шару землі з водного фонду, що є особливо великим об'ємом.

За наявності достатніх доказів під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури ми висунули фігуранту обвинувачення у незаконному заволодінні поверхневим (ґрунтовим) шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 239-2 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду, – повідомив т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Нагадаємо, в Одеській області аграрії активно готуються до старту жнивної кампанії 2024 року. Зараз на фінішній прямій підготовка токів, зерноочисних комплексів та збирально-транспортних агрегатів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися