Ексдиректора медзакладу на Одещині судитимуть за розтрату понад 900 тисяч гривень

Екскерівник медзакладу придбав медичні матеріали, призначені для контролю та запобігання кровотечі за ціною більш ніж вдвічі вище ринкової

Одеська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього генерального директора одного з комунальних медичних підприємств Одеської обласної ради. Його звинувачують у розтраті значної суми коштів закладу — понад 900 тисяч гривень, під час закупівлі медичних матеріалів. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що в березні 2022 року, під час дії воєнного стану, обвинувачений уклав дві угоди з постачальником на закупівлю матеріалів для зупинки кровотеч під час надання екстреної медичної допомоги. Закупівля відбулася без проведення обов'язкового тендеру, і за ціною, що вдвічі перевищувала ринкову.

Зазначені угоди призвели до значних фінансових збитків медичному закладу, які становили понад 900 тисяч гривень. Прокурори заявили позов з метою відшкодування завданих збитків.

Наразі обвинувальний акт передано до суду, де вирішуватиметься доля колишнього керівника, який може понести відповідальність за незаконні дії, що призвели до втрати значної суми бюджетних коштів.

Нагадаємо, після знищення енергетичної інфраструктури Одеської області в результаті ворожих обстрілів минулого року, директорам двох підрядних компаній пред'явлено підозру у заволодінні державними коштами та службовому підробленні. Слідство встановило, що підозрювані, які мали укладений договір з НЕК "Укренерго" на відновлювальні роботи, штучно завищили вартість транспортування двох автотрансформаторів, які вже були доставлені на місце.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися