На Одещині вкрали майже 4 мільйони на відновленні енергосистеми

Під час відновлення енергосистеми на Одещині розгорівся корупційний скандал

Після знищення енергетичної інфраструктури Одеської області в результаті ворожих обстрілів минулого року, директорам двох підрядних компаній пред'явлено підозру у заволодінні державними коштами та службовому підробленні. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що підозрювані, які мали укладений договір з НЕК "Укренерго" на відновлювальні роботи, штучно завищили вартість транспортування двох автотрансформаторів, які вже були доставлені на місце. Згідно з договором, підрядник повинен був демонтувати та встановити нове обладнання.

Для здійснення перевезення, підрядник використав своє старе знайомство з директором логістичної компанії. Обидва підозрювані свідомо подавали недостовірну інформацію в актах виконаних робіт, завдяки чому держава зазнала збитків у розмірі 3,7 млн грн.

На цю мить прокуратура Одеської області направила до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваних, або внесення застави у розмірі зазначеної суми.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Одесі спостерігається напружена ситуація з електропостачанням. Ворожа атака спричинила неполадки в роботі енергосистеми, в результаті чого енергоблок НЕК "Укренерго" в Пересипському районі тимчасово припинив роботу, позбавивши світла тамтешніх мешканців. Щоправда, завдяки оперативній дії енергетиків, електропостачання для важливих об'єктів було відновлено протягом декількох годин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися