В Одесі затримали юнака, який скоїв злочин, щоб уникнути мобілізації

Хлопець обікрав 45-річну жінку, аби отримати судимість

Поліція Одеси затримала 18-річного мешканця міста за підозрою у грабежі, мотивованому бажанням уникнути мобілізації. Суд ухвалив рішення тримати його під вартою, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Інцидент стався на вулиці Леонтовича в Приморському районі. Молодий чоловік, побачивши жінку з гаманцем, що вийшла з магазину, почав стежити за нею. Дочекавшись слушного моменту, він вирвав гаманець з рук жінки і втік у напрямку вулиці Канатної. Там він сів на громадський транспорт і поїхав додому в Пересипський район. Загальна сума збитків, завданих 45-річній потерпілій, склала близько 13 тисяч гривень.

Після нападу жінка звернулася до відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1. Правоохоронці швидко встановили особу підозрюваного та затримали його. Юнаком виявився 18-річний одесит.

Затриманий не заперечував своєї участі у злочині. Він зізнався, що викинув гаманець разом із грошима, документами, навушниками та мобільним телефоном. На допиті юнак пояснив, що не мав наміру привласнювати майно – його метою було отримати судимість, яка, на його думку, допомогла б уникнути мобілізації.

Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцеперебування викраденого майна ми будемо встановлювати в ході слідства, - повідомила слідча територіального підрозділу поліції Ольга Лаврищук.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські затримали двох осіб, які вчинили розбійний напад на мешканця міста, загрожуючи йому пістолетом. Зловмисникам, раніше вже судимим за майнові злочини, повідомлено про підозру. Відповідно до закону, їм загрожує до 15 років ув’язнення і конфіскація майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися