В Одесі засудили ворожого інформатора: скільки років він проведе у в’язниці

Ворожий поплічник надсилав фото укріплених позицій Сил оборони для їх подальшого ураження збройними силами держави-агресора

Жителя Одеси засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна за державну зраду та розповсюдження інформації про розташування Збройних Сил України. Чоловіка звинувачували у порушенні частини 2 статті 111 та частини 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура

Розслідування та докази

Правоохоронці довели, що засуджений через заборонену соціальну мережу передавав підсанкційному московському блогеру та пропагандисту інформацію про дислокацію військовослужбовців ЗСУ в Одесі. Крім текстових повідомлень, він надсилав фотографії укріплених позицій українських сил оборони, аби допомогти ворогу уразити їх.

Згодом інформатор почав співпрацювати зі співробітником ФСБ РФ, виконуючи завдання з розвідки передислокації ЗСУ, а також координат позицій ППО та складів з боєприпасами. Його затримали у березні 2023 року під час чергового збору даних для держави-агресора. Під час обшуку виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.

Вирок суду

Засуджений очікував на вирок під вартою. Суд виніс рішення про 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, визнавши його винним у державній зраді та несанкціонованому розповсюдженні інформації про розташування ЗСУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися