В Одесі знешкоджено канал продажу електронних сигарет у Telegram

БЕБ на Одещині вилучило нелегальні електронні сигарети на суму 3,2 млн грн

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області викрили групу осіб, яка організувала нелегальний продаж електронних сигарет через спеціально створений Telegram-канал. В результаті оперативних дій було вилучено товар на загальну суму 3,2 млн грн.

Деталі схеми

Як стало відомо, фігуранти справи зберігали електронні сигарети без марок акцизного податку та супутні аксесуари в орендованих приміщеннях — це були як квартири, так і нежитлові простори на території паркінгу одного з житлових комплексів Одеси. Протягом року вони продавали продукцію через кур'єрські служби доставки по всій Україні, приймаючи оплату на банківську картку або через перекази кур'єрських служб.

Окрім того, виявилося, що продавці не перевіряли вік покупців. Це означає, що до рук неповнолітніх могли потрапляти нелегальні електронні сигарети.

Обшуки у “бізнесменів”

Під час обшуків у місцях проживання та в нежитлових приміщеннях, пристосованих для зберігання тютюнових виробів, а також у транспортному засобі, який використовувався для перевезення товару, співробітники БЕБ виявили та вилучили:

  • Понад 2000 електронних сигарет,

  • Рідини для них у ємностях по 10, 15 та 30 мл,

  • Змінні картриджі,

  • Гроші, отримані від незаконної діяльності,

  • Мобільні телефони,

  • Автомобіль, використовуваний для транспортування товару.

Загальна вартість вилучених тютюнових виробів та аксесуарів оцінюється у 3,2 млн грн. Наразі вся продукція направлена на експертизу. Слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до організації та підтримки цієї незаконної схеми.

Нагадаємо, в Одесі, детективи Бюро економічної безпеки здійснили операцію, під час якої було конфісковано майже 76 тисяч пачок контрафактних сигарет. За попередніми оцінками, вартість вилученого товару становить близько 6 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися