Сім блогерів з Одеси можуть потрапити за ґрати на вісім років: в чому причина

Блогери намагалися зірвати мобілізацію та «зливали» локації ТЦК до Телеграм-каналів фсб

В Одесі Служба безпеки України розкрила мережу блогерів, які виконували завдання російських спецслужб. Затримані особи активно просували ідею перешкодження мобілізації та розголошували розташування військових Збройних Сил України. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Зловмисники організовували трансляції з провокативним змістом, публікували фейкові новини про українських військових і розміщували координати блокпостів та маршрути руху військових частин.

СБУ затримала сімох осіб, серед яких були подружжя, що передавало інформацію до російськомовного Телеграм-каналу з аудиторією понад 200 тисяч користувачів. Також було затримано адміністратора регіонального Телеграм-каналу та чотирьох інших осіб, які активно сприяли підривній діяльності.

Після затримання були проведені заходи з убезпечення місць базування та руху українських військових. Під час обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Зловмисникам повідомлено про підозру за статтею, що передбачає покарання за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України у період воєнного стану. Вони можуть бути позбавлені волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією завадили серії терактів в Одесі, затримавши двох чоловіків, які діяли на замовлення російської спецслужби ФСБ. Так вони спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9773


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися