Корупційний скандал на Одещині: судитимуть посадовця за сприяння уникненню мобілізації

Загалом посадовець отримав 4800 доларів США

В Одеській області розгортається судовий процес щодо заступника голови Фонтанської сільради, якого звинувачують у прийнятті неправомірних вигод за сприяння уникненню мобілізації. Прокуратура підтвердила факти отримання обвинуваченим хабаря за вплив на рішення військових комісій. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За слідством, посадовець, керуючи робочою групою з контролю за мобілізацією, використовував корупційну схему для допомоги військовозобов’язаним в уникненні призову. За отримання хабаря він обіцяв вплинути на посадових осіб, щоб вони визнали призовника непридатним до служби або надали відстрочку від мобілізації.

Злочинець був затриманий у своєму службовому кабінеті після передачі неправомірних 800 доларів США, а за попередньою зустріччю вже отримав 4000 доларів США. Наразі обвинувачений перебуває під вартою, а справа перейшла до судового розгляду.

Посадовцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Такі дії караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Схеми перетину кордону

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися