На Одещині підрядник збагатився на ремонті гімназії: скільки коштів він привласнив

Підрядника звинувачують у привласненні сотень тисяч гривень, виділених на ремонт гімназії в Одеському районі

Поліцейські викрили 42-річного підприємця з міста Южне, який привласнив 300 тисяч гривень з держбюджету, призначених для капітального ремонту гімназії в Доброславській громаді Одеського району. Йому загрожує до восьми років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Наприкінці 2022 року управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради уклало договір з підприємцем на проведення ремонту в гімназії. Планувалося облаштування приміщень для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Однак підрядник вирішив скористатися можливістю заробити на цьому.

Поліцейські встановили, що виконавши частину робіт, підприємець умисно завищив обсяги використаних матеріалів і вартість виконаних робіт у документації. Це призвело до незаконного отримання 300 тисяч гривень з бюджету селищної ради. Підрядник привласнив ці кошти й витратив їх на власні потреби.

На основі зібраних доказів, слідчі під керівництвом Доброславської окружної прокуратури висунули обвинувачення підряднику за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в умовах воєнного стану) та за ч. 1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Наразі підприємець чекає на судовий розгляд. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з можливістю додаткового покарання у вигляді заборони обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт передано до суду.

Нагадаємо, прокуратура Суворовського району Одеси направила до суду обвинувальний матеріал проти керівника будівельної компанії. Його підозрюють у заволодінні бюджетними коштами та їх підробленні. За результатами слідства встановлено, що підприємець-підрядник незаконно апропріював кошти під час реконструкції дитячого садка на вулиці Балківській у Пересипському районі.

Крім того, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.

Читайте також