Агенти ФСБ під перуками: СБУ знешкодила шпигунську групу в Одесі

Шпигуни використовували перуки для конспірації

Служба безпеки України (СБУ) знешкодила ворожу агентурну групу, яка діяла в Одесі. У складі цієї групи були двоє військових та їхня спільниця, які працювали на російську ФСБ. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Згідно з завданнями, які отримували від російської спецслужби, агенти збирали розвідувальні дані про місця розташування систем протиповітряної оборони (ППО), що захищають Одесу. Щоб отримати точні координати, вони регулярно подорожували містом та його околицями, приховано фотографуючи важливі об'єкти та позначаючи їх на Google-картах.

Одним з основних завдань групи було встановлення бездротових магнітних камер на території Одеського морського порту. Вони робили це таємно, використовуючи таксі для пересування, а одна з агенток постійно змінювала зовнішність, носивши різні перуки для уникнення викриття.

СБУ ретельно документувала діяльність цієї агентурної групи, збираючи докази їхньої підривної роботи. У результаті, резидент групи та його спільник були затримані під час фотографування військового об'єкта. Ще одну учасницю мережі, місцеву жительку, схопили у її квартирі після того, як вона провела розвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у затриманих були вилучені мобільні телефони, які вони використовували лише для зв'язку з ФСБ.

Фігурантам повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій організованою групою в умовах воєнного стану, за ч. 3 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі всі затримані перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9813


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися