В Одесі затримано агентів ФСБ, які коригували удари по військових і медичних об’єктах

Організатором агентурної мережі виявилася 23-річна одеситка

Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді організатору та учасникам агентурної мережі, що діяла під керівництвом ФСБ РФ (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі всіх трьох агентів тримають під вартою без права внесення застави. Про це повідомляють у відомстві. 

Згідно з даними слідства, троє агентів, під кураторством російської спецслужби, збирали інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та важливих інфраструктурних об’єктів в Одесі. Організатором мережі виявилася 23-річна місцева жителька, яка залучила до злочинної діяльності двох своїх подруг.

Агенти, отримавши завдання від куратора, написали заяви про вступ до лав ФСБ і протягом декількох місяців передавали через Telegram текстові повідомлення, фото, відео та скриншоти Google Maps з інформацією про місця дислокації ЗСУ, військових госпіталів та ППО. За цей час вони встигли передати дані щонайменше про сім об’єктів.

За свою діяльність жінки отримали 500 доларів США і сподівалися на керівні посади в управлінні торгівлі у випадку окупації Одещини. Їх затримали під час збору інформації про розташування одного з військових підрозділів. У затриманих вилучили мобільні телефони з доказами шпигунства.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) знешкодила ворожу агентурну групу, яка діяла в Одесі. У складі цієї групи були двоє військових та їхня спільниця, які працювали на російську ФСБ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися