“Довго думав”: мешканець Одещини вигадав схему перетину кордону

Затримано жителя Одещини за спробу підкупу прикордонника

Правоохоронці затримали 36-річного жителя Білгорода-Дністровського за спробу підкупу прикордонника на суму 3000 доларів США. За цей злочин йому загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Встановлено, що чоловік запропонував інспектору прикордонної служби 3000 доларів за можливість безперешкодного перетину кордону з Молдовою поза офіційними пунктами пропуску. Проте прикордонник одразу повідомив про пропозицію хабаря своєму керівництву.

Під оперативним супроводом Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України та Управління СБУ в Одеській області, поліцейські задокументували протиправні дії та затримали правопорушника безпосередньо під час передачі грошей.

Гроші були вилучені як речові докази, а затриманого взято під варту згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під нашим процесуальним керівництвом слідчі поліції повідомили правопорушнику про підозру за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто дає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища. Цей злочин карається штрафом від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває, - повідомив в.о. керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури Руслан Ковальський.


Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися