Нацполіція ліквідувала наймасштабнішу мережу наркодилерів: подробиці

Обшуки пройшли на території Одещини, Харківщини, Донеччини, Дніпровщина, Чернівеччини й Києва

Поліцейські успішно провели спецоперацію в дев’яти регіонах України, зокрема на Одещині, затримавши 14 наркодилерів. Всі підозрювані зараз під вартою, оскільки суд обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмисники поширювали наркотики та психотропні речовини через мережу телеграм-каналів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Використовуючи месенджери, наркодилери приймали замовлення та оптимізували доставку "товару" покупцям через поштові служби та закладки. Щомісяця їхній дохід від продажу наркотиків перевищував 10 мільйонів гривень. Під час 50 обшуків на території дев’яти регіонів країни було вилучено понад 20 кг Альфа-PVР, амфетаміну, мефедрону, канабісу, пігулок MDMA, 200 марок LSD, вартість яких на чорному ринку сягає 11 мільйонів гривень. Також вилучено готівку в різній валюті на суму 2,8 мільйона гривень, 8 автомобілів вартістю понад 170 тисяч доларів, зброю та боєприпаси.

Спецоперація проводилася за підтримки спецпідрозділів поліції та КОРДу в регіонах, а також бійців ТОР Управління патрульної поліції Сумщини. Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, що передбачає незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці продовжують встановлювати інших осіб, причетних до цих наркозлочинів.


Нагадаємо, поліція Одеси викрила місцевого мешканця, який намагався здійснити незаконну торгівлю метадоном через інтернет. У результаті відпрацювання оперативники з відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 зупинили 31-річного чоловіка, вилучивши при цьому два згортки з метадоном, обіг якого є забороненим. Експрес-дослідження підтвердило наркотичний характер речовини.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися