СБУ знешкодила агента ФСБ, що займався диверсіями на Одещині

Агенту РФ загрожує довічне ув'язнення

Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який діяв на Одещині, виконуючи російські завдання у сфері розвідувально-підривної діяльності. Зловмисник займався коригуванням вогню та підпалами. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Агент збирав інформацію про місцеперебування Сил оборони України і наводив по них ракетно-дронові удари РФ. Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають повітряний простір міста.

Ще одним напрямком діяльності агента було знищення релейних шаф Укрзалізниці шляхом підпалів семафорів на важливих ділянках залізничного сполучення. Після першого підпалу СБУ затримала зловмисника "на гарячому".

Розслідування встановило, що затриманий — 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату ФСБ. Протягом тривалого часу він перебував у РФ, де проживає його батько. У поле зору окупантів він потрапив ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі для отримання російського паспорта. Напередодні війни чоловік повернувся в Україну, де ФСБ дистанційно залучила його до підривної діяльності.

Під час обшуків у його помешканні було виявлено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

  • ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);

  • ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) знешкодила ворожу агентурну групу, яка діяла в Одесі. У складі цієї групи були двоє військових та їхня спільниця, які працювали на російську ФСБ.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9959

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися