Прокуратура розкрила деталі нічної атаки по Одещині

Прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів війни

Вночі 24 липня російські війська здійснили масовану атаку безпілотниками на припортову та цивільну інфраструктуру Одеської області. Внаслідок обстрілів було пошкоджено житловий п'ятиповерховий будинок, троє людей отримали поранення різного ступеня важкості. Постраждалим надається медична допомога. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Під процесуальним керівництвом прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Слідство встановило, що під час атаки були використані засоби ведення війни, заборонені міжнародним правом.

Атака також завдала шкоди припортовій інфраструктурі: пошкоджено будівлі та вантажний автотранспорт. Прокурори та інші правоохоронці наразі працюють на місцях подій, фіксуючи наслідки обстрілів та встановлюючи повний перелік руйнувань.

Зазначимо, загалом в повітряному просторі України, в ніч на 24 липня, було зафіксовано 23 ударних БПЛА противника. Повітряний напад відбивали підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил. У результаті протиповітряного бою було збито 17 ворожих безпілотників, більшість з яких - на Одещині.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ в країні НАТО оголошували повітряну тривогу через наближення ворожих дронів. В Міноборони Румунії відреагували на нічні вибухи.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися