Нелегальне виробництво кави: кіберполіція та БЕБ викрили підпільний цех в Одесі

В Одесі “підприємець” підробляв каву світових брендів

Кіберполіцейські та детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) припинили діяльність нелегального виробництва кави, яке діяло під виглядом популярних світових брендів. Організатором виявився житель Одеси, який облаштував підпільний цех у антисанітарних умовах. Загальна вартість вилученого майна становить близько 1,6 млн грн. Про це повідомляє БЕБ. 

Кіберполіцейські Одеської області спільно з детективами Територіального управління БЕБ за підтримки Одеської обласної прокуратури виявили підпільне виробництво кави. Зловмисник фасував кавову сировину в упаковки з маркуванням світових брендів без жодних дозвільних документів та ліцензій.

Фальсифіковану продукцію фігурант реалізовував через інтернет, а також у місцевих торгових точках та ринках. Під час обшуків правоохоронці вилучили майже 700 кг кавових зерен та розчинної кави, пристрої для фасування і пакування, полімерні пакети, а також кошти, отримані від незаконної діяльності.

Досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до цього злочину.

Нагадаємо, правоохоронці Одеської області викрили підпільний цех, який займався незаконним виробництвом фальсифікованого алкоголю. Вилучено продукції на суму 1,7 мільйона гривень.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися