В Одесі суд виніс вирок двом іноземцям за шпигунство на користь РФ

Агенти РФ передавали ворогу дані про розташування українських захисників та ППО в Одесі

Одеська обласна прокуратура підтримала обвинувачення проти двох іноземних громадян, які були визнані винними у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розташування Збройних Сил України. Обом засудженим призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. 

У суді доведено, що наприкінці лютого цього року два брати-іноземці, які тимчасово перебували в Одесі, вступили в змову з представником ФСБ РФ. Вони погодились на проведення підривної діяльності проти України і навіть написали заяви про вступ до лав ФСБ.

Зловмисники займалися збором інформації про основні місця розташування українських військових підрозділів та техніки в Одесі, а також передавали геолокацію підрозділів протиповітряної оборони.

В обмін на свої "послуги" брати сподівалися на високі посади у разі окупації Одещини: один планував стати керівником регіонального відділення ФСБ, інший – очолити міськраду. За кожне успішне завдання вони отримували грошову винагороду, сума якої залежала від важливості інформації.

Затримання іноземців-агентів відбулося у березні цього року під час виконання чергового завдання. У них був вилучений телефон, який використовувався виключно для зв'язку з ФСБ. Засуджені очікували на вирок суду під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) знешкодила ворожу агентурну групу, яка діяла в Одесі. У складі цієї групи були двоє військових та їхня спільниця, які працювали на російську ФСБ.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися