Прокуратура показала наслідки атаки по Одеській області (ФОТО)

Обстріл Одещини: РФ порушила закони ведення війни

В ніч на 25 липня збройні сили РФ знову атакували Одеську область, спричинивши значні пошкодження прикордонної та цивільної інфраструктури на півдні регіону. Внаслідок удару безпілотників постраждало літнє подружжя, пошкоджено приватні будинки. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Наразі триває огляд місця події, визначається повний перелік руйнувань та пошкоджень. На місцях працюють прокурори разом з іншими правоохоронцями, фіксуючи наслідки обстрілу.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), – йдеться в повідомленні. 

Обстріли Одеської області

Вночі 24 липня російські війська здійснили масовану атаку безпілотниками на припортову та цивільну інфраструктуру Одеської області. Внаслідок обстрілів було пошкоджено житловий п'ятиповерховий будинок, троє людей отримали поранення різного ступеня важкості. Постраждалим надається медична допомога.

Ворог продовжує свою тактику точкових ударів. 22 липня, було завдано чергового ракетного удару по Одеській області, знову націлившись на цивільні об'єкти. 

Окупанти атакували регіон балістичною ракетою. Удар був здійснений по припортовій інфраструктурі Одещини. Пошкоджено будівлі та інші конструкції портової інфраструктури. Виникла пожежа, яку ліквідували. Внаслідок атаки є загиблі та поранені.

У ніч на 5 липня 2024 року російські окупанти здійснили атаку на Україну, використовуючи 32 ударні безпілотники "Shahed-131/136". Запуск дронів було здійснено з територій Курська та Приморсько-Ахтарська у Росії. Усі 32 ворожі дрони були збиті в повітряному просторі над Миколаївською, Одеською, Херсонською, Дніпропетровською, Київською, Чернігівською та Черкаською областями.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися