"Військова форма та іграшковий пістолет": підліток пограбував одесита

В Одесі затримали неповнолітнього за напад з іграшковим пістолетом

Одеські поліцейські оперативно виявили і затримали 17-річного юнака, який, вдаючи із себе військовослужбовця, здійснив розбійний напад на перехожого, використовуючи іграшковий пістолет. За цей вчинок йому загрожує тюремне ув’язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Подія сталася вночі на одній з вулиць міста. Підліток, одягнений у військову форму, зупинив 21-річного перехожого, вимагаючи пояснити порушення комендантської години. Потерпілий пояснив, що йде на залізничний вокзал зустрічати дівчину, яка повинна прибути потягом. Щоб підтвердити свої слова, він показав електронний квиток на своєму смартфоні.

Зловмисник узяв телефон, направив у бік потерпілого іграшковий пістолет і наказав тікати. Перехожий, сприйнявши зброю за справжню, злякався і втік. Після зустрічі з дівчиною він з її телефону подзвонив у поліцію і повідомив про напад.

Менше ніж за добу поліцейські встановили особу правопорушника. Ним виявився 17-річний місцевий житель, який раніше притягувався до відповідальності за крадіжки. Виявилося, що він не мав жодного відношення до військової служби, а лише прагнув заробити "легких" грошей. Іграшковий пістолет, який він використовував для залякування, був вилучений слідчими як речовий доказ.

Підліток встиг продати телефон потерпілого вартістю шість тисяч гривень за 300 гривень і витратити ці гроші. Поліцейські встановили покупця та повернули телефон власнику.

Ми затримали правопорушника та повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Згідно із чинним законодавством неповнолітньому підозрюваному загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають, – повідомив начальник відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції №1 підполковник поліції Володимир Чернухін.

Нагадаємо, на Французькому бульварі в Одесі, сталася серйозна сутичка зі стріляниною, яка привернула увагу поліції та закінчилася затриманням трьох осіб. Серед затриманих — двоє громадян Росії, які вже мали проблеми із законом, і один з них перебував у розшуку за звинуваченнями у вимаганні та викраденні людини.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися