Скандал в Одесі: чиновники міськради наживалися на війні

СБУ в Одесі викрила чиновників міськради на махінаціях із закупівлею оборонної продукції

Служба безпеки України виявила зловживання в Одеській міськраді, пов'язані із закупівлею продукції для потреб Сил оборони. Викрито директора одного з департаментів та його заступника, які займалися розкраданням бюджетних коштів. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

За даними слідства, посадовці організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на матеріально-технічне забезпечення територіальної оборони та добровольчих формувань Одеси. Закупівлі тактичного одягу та бронеплит у підприємств здійснювалися за подвійною ціною відносно ринкової вартості, що завдало державі збитків на суму 3,9 мільйона гривень.

Під час проведення 12 обшуків у приміщенні Одеської міськради та за місцем проживання підозрюваних були вилучені грошові кошти, мобільні телефони та комп’ютерна техніка, що підтверджують їхню незаконну діяльність.

Чиновникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Одеській області розгортається судовий процес щодо заступника голови Фонтанської сільради, якого звинувачують у прийнятті неправомірних вигод за сприяння уникненню мобілізації. Прокуратура підтвердила факти отримання обвинуваченим хабаря за вплив на рішення військових комісій.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися