Чиновниця з Одещини коригувала атаки РФ по електропідстанціях та системам ППО

Очільниця Южненської міськради підозрюється у співпраці з ФСБ

Служба безпеки України завершила масштабну операцію з нейтралізації агентурної мережі ФСБ, яка діяла у шести областях України. Мережа планувала організувати ракетні та дронові удари з боку РФ. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області.

В результаті спецоперації затримано дев'ять російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі, Сумах, а також в Донецькій, Одеській і Кіровоградській областях.

Агенти діяли окремо, але всі вони були пов’язані з кадровим співробітником ФСБ, особу якого вже встановлено. За вказівкою російського спецслужбіста, вони збирали інформацію про координати для атак на об’єкти Сил оборони та критичної інфраструктури.

Серед затриманих — дві чиновниці: одна з Дніпровської міської ради і інша, очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині. Вони займалися визначенням розташування ППО та ключових електропідстанцій для коригування російських обстрілів.

Інші агенти збирали дані про розташування укріплень та важкої артилерії ЗСУ поблизу Покровська та Часового Яру, а також про місця зосередження військової техніки оборонців Курахового. Ще один агент, колишній співробітник розформованої міліції, доповідав про наслідки атак на гідроелектростанції.

Агенти були виявлені завдяки активній участі в прокремлівських Телеграм-каналах. Після вербування зрадники спілкувалися зі своїм куратором через анонімні чат-боти.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони з доказами їхньої розвідувально-підривної діяльності. Наразі фігурантам повідомлено про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою і їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який діяв на Одещині, виконуючи російські завдання у сфері розвідувально-підривної діяльності. Зловмисник займався коригуванням вогню та підпалами. Агент збирав інформацію про місцеперебування Сил оборони України й наводив по них ракетно-дронові удари РФ. Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають повітряний простір міста.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися