На Одещині правоохоронці вимагали гроші у наркоторговців

В Одеській області правоохоронці вистежували торгівців наркотиками й, замість затримання, забирали у них гроші

За даними ДБР, незаконну схему заробітку організували двоє чинних та один колишній правоохоронці. Грабунком та вимаганням ділки "заробили" щонайменше 4,6 млн грн.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Правоохоронці, які товаришували з керівником та працівником одного з одеських поштових відділень, отримували від них "наведення" щодо клієнтів, які можуть отримувати у поштових відправленнях наркотики. Після отримання посилки клієнта на виході вже чекали правоохоронці.

"Ділки в погонах" погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за зберігання та збут наркотиків, вимагали із затриманих гроші. "Позитивне" розв'язання питання коштувало до 10 тисяч доларів. У деяких випадках жертвами фігурантів були особи, які отримували в посилках не наркотики, а звичайні електронні сигарети. Проте правоохоронці погрожували їм тим, що все одно зможуть організувати їх покарання за розповсюдження наркотиків.


picture


Також, інколи правоохоронці "вели" людину з посилкою до її оселі, де проводили незаконний обшук та крім хабаря забирали знайдені гроші. Так в одному з епізодів, крім "відкупних" у 10 тисяч доларів, вони викрали у чоловіка ще й 100 тисяч доларів.


picture

"Правоохоронцям та їх спільнику повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави та з відстороненням від посад", — повідомили у відомстві. 

За скоєне правоохоронцям тепер загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про комунальників, яких підозрюють на розтраті 1 мільйона гривень. За ці гроші планували купити спецмашину для очищення каналізацій.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися