Чиновники з Одеси створювали штучні черги в ЦНАП

Одеські посадовці блокували електронну чергу в ЦНАП

Група чиновників Одеської міської ради, серед яких заступник директора департаменту, начальники двох відділів та заступник начальника відділу, підозрюються у маніпуляціях з електронною чергою в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). Протягом 2021-2023 років вони здійснили понад 36 тисяч несанкціонованих змін у системі, що унеможливило доступ громадян до необхідних послуг у бажані дати. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими поліції викрили посадовців на втручанні в автоматизовану систему ЦНАП, штучно зменшуючи кількість доступних місць в електронній черзі. Це призвело до того, що громадяни не могли скористатися послугами у потрібний час.

Згідно з експертним висновком, впродовж двох років посадовці внесли більш як 36 тисяч несанкціонованих змін до системи. За зібраними доказами, їм висунули підозру за статтею 362 Кримінального кодексу України, яка передбачає до шести років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

Правоохоронці провели обшуки у місцях проживання та в офісах підозрюваних, вилучивши мобільні телефони, комп'ютери, офіційні документи та чорнові записи. 

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила зловживання в Одеській міськраді, пов'язані із закупівлею продукції для потреб Сил оборони. Викрито директора одного з департаментів та його заступника, які займалися розкраданням бюджетних коштів.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися