Прихильник "руського миру" намагався викрасти одеського патріотичного підприємця

Правоохоронці продовжують викривати зрадників, які працюють на РФ

Державне Бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно прихильника "руського миру", який влітку 2022 року  намагався викрасти патріотично налаштованого одеського підприємця. Злочин планувався на  на чолі з агентом ФСБ

Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Разом з іншими членами банди, він допомагав облаштовувати підвал для тортур чоловіка, щоб той "погодився" віддати все своє майно та гроші. Кураторам з ФСБ вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених.

Чоловік не приховував свої погляди

Зрадник також допомагав розмістили прапор Росії з надписом: "Одесса – русский город" на житловому будинку міста 22 серпня 2022 року. 

“Зокрема завдяки його діям, фото з російським прапором передали представникам держави-агресора для використання пропагандистськими ЗМІ у виправдовуванні агресії проти України”, - йдеться в повідомленні. 

Наразі чоловік обвинувачується у колабораціонізмі. Йому загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Спецоперацію із захоплення агента ФСБ та його спільників провели наприкінці вересня 2022 року. Для викрадення зловмисники переодягнулись у військову форму та найняли помічників, яких насправді "зіграли" правоохоронці у межах ретельно спланованої спецоперації. 

Агента ФСБ суд визнав винним у державній зраді, колабораціонізмі та викраденні людини. За ґратами він проведе 15 років.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови парламенту з детальним визначенням терміну "рашизм". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пост у Фейсбук нардепа від "Слуг народу" Олексія Жмеренецького, який став одним з ініціаторів проєкту постанови.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися