“Інвалід за 11 тисяч у.е”: в Одесі викрили схему перевезення чоловіків закордон

Зловмисники також супроводжували «клієнтів» автомобілем до Молдови

Правоохоронці Одеси відправили на лаву підсудних двох осіб, чоловіка і жінку, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. За 11 000 доларів вони забезпечували своїх "клієнтів" підробленими довідками про інвалідність і допомагали їм виїхати до Молдови. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області. 

Розкриттям злочинної схеми займалися слідчі Одеського районного управління поліції № 1 у співпраці з оперативниками військової контррозвідки СБУ, працівниками управління стратегічних розслідувань Національної поліції та прикордонниками. Згідно з їхніми даними, 48-річний чоловік та 49-річна жінка діяли спільно з наразі невстановленими спільниками, матеріали стосовно яких виділені в окреме провадження.

Зловмисники знаходили чоловіків, які прагнули уникнути мобілізації, і надавали їм фальшиві довідки про інвалідність, що дозволяли безперешкодно перетнути кордон. Зловмисники також супроводжували "клієнтів" автомобілем до Молдови. За свої послуги вони вимагали 700 доларів завдатку, а решту суми отримували в кілька етапів – перед перетином кордону та після успішного завершення оборудки.

Правоохоронцям вдалося зловити злочинців на гарячому під час однієї з таких поїздок. Жінку затримали безпосередньо під час отримання 5 800 доларів, а в чоловіка знайшли підроблені документи, мобільні телефони та гроші.

За результатами слідчих дій ми висунули правопорушникам обвинувачення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Жінка скористалася ним, а чоловік перебуває у слідчому ізоляторі. Обвинувальний акт вже в суді. За скоєне зловмисникам загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, – повідомила начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу територіального підрозділу поліції, полковник поліції Валентина Горошко.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися