В Одесі 15-річна дівчина потрапить за ґрати за крадіжки

Суд призначив їй покарання у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі

15-річну дівчину з Білгород-Дністровського району засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік за крадіжку з будинку односельця. В чужу оселю вона пробралася, змовившись із неповнолітніми друзями.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної поліції. 

Дівчина на шлях виправлення не стала й обікрала магазин. Вночі розбивши вікно, вона проникла в крамницю і винесла звідти продукти майже на півтори тисячі гривень. Поліцейські за кілька днів розшукали малолітню правопорушницю. Суд на час слідства обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 

Юну фігурантку не збентежило те, що за другим разом їй загрожувало суворіше покарання, і вона втретє скоїла крадіжку. Проникла до будинку односельчанки й з гаража викрала велосипед, а з будинку – мобільний телефон, карту пам'яті та дротові навушники. Цього разу поліцейські викрили її за лічені години і  вилучили майно, яким вона планувала користуватися.

Суд визнав обвинувачену винною та призначив їй покарання у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі.

Закликаємо батьків та опікунів виховувати дітей законослухняними. Пояснюйте їм, що будь-який злочин тягне за собою відповідальність, зокрема за крадіжку правопорушники підлягають покаранню з 14-річного віку. Діти повинні усвідомлювати, що один необдуманий крок може зіпсувати їхню подальшу долю, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Держінспектора митного поста одеського аеропорту судитимуть за зловживання службовим становищем на 1,2 млн грн при оформленні вантажу з Китаю. Співробітник митниці штучно створив умови для заниження митних платежів, вказавши іншу номенклатуру товарів та кількість місць.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися