Одеський митник "заробив" понад мільйон гривень на китайському вантажу

Така схема призвела до незаконного введення товарів у вільний обіг

Держінспектора митного поста одеського аеропорту судитимуть за зловживання службовим становищем на 1,2 млн грн при оформленні вантажу з Китаю. Співробітник митниці штучно створив умови для заниження митних платежів, вказавши іншу номенклатуру товарів та кількість місць.

Про це повідомляє Одеська Обласна Прокуратура.

Так, держінспектор, використовуючи своє службове становище, провів формальний огляд вантажу та вніс фіктивні відомості до акту про проведення огляду товарів. Така схема призвела до незаконного введення товарів у вільний обіг на території України. Також до бюджету України не дійшло обов’язкових митних платежів на понад 1,2 млн гривень.

В рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків прокурором пред’явлено цивільний позов.

Нагадаємо, В Ізмаїлі правоохоронці відправили на лаву підсудних двох чоловіків, яких "на гарячому" піймали під час крадіжки пшениці з місцевого підприємства. Їх  викрили на одній із залізничних станцій, де відбувалося завантаження зерна у вагони. Вони встигли набрати 16 мішків збіжжя і повантажити у свій мікроавтобус.

Також "Коментарі" писали, що СБУ викрила одеську компанію, яка постачала в РФ сировину для виробництва лазерних прицілів. Компанія продавала ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі країни-агресора.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися