Переплатив кілька мільйонів гривень: посадовця медичного підприємства на Одещині чекає суд

Чиновник призвів до переплати при закупівлі медичного обладнання

Правоохоронці відправили на лаву підсудних колишнього посадовця одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за службову недбалість. Чиновник призвів до переплати 4,4 мільйона гривень при закупівлі медичного обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Виконуючий обов’язки керівника медзакладу, в межах програми боротьби з COVID-19, в порушення процедури закупівлі уклав  договір про закупівлю 11 апаратів ультразвукової діагностики вартістю 1,9 мільйона гривень за одиницю на загальну суму 20,9 млн грн. 

При цьому посадовець не перевірив середню ринкову вартість медобладнання, яка на момент укладення угоди складала 1,5 мільйона гривень за один апарат, і не підшукав економічно-вигідніший варіант закупівлі. Уклавши договір з підприємством за цінами, які значно перевищували ринкові, переплата на закупівлі склала 4,4 млн грн.  

Посадовцю висунули обвинувачення у  службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. 

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Також  відносно обвинуваченого в суді вже розглядаються матеріали щодо розтрати понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 15-річну дівчину з Білгород-Дністровського району засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік за крадіжку з будинку односельця. В чужу оселю вона пробралася, змовившись із неповнолітніми друзями.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися