Посадовцю військової частини Одещини, який відбирав бойові доплати у солдатів обрали запобіжний захід

Йому загрожує 12 років за ґратами

Миколаївський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою посадовцю військової частини Одещини, який відбирав у солдатів бойові доплати. Його взяли під варту без права внесення застави. 

Про це  повідомили у ДБР.

У квітні 2023 року працівники ДБР повідомили йому про підозру за вимагання з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. У разі відмови він погрожував проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Наразі працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Військовослужбовцю повідомили про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу та застосуванню насильства до підлеглого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 липня строк розслідування кримінального провадження  в одеській мерії. За даними ЗМІ, мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника, якого звинувачують у створенні злочинної організації в Одесі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися