На Одещині розкрали кілька мільйонів гривень на будівництві сімейних амбулаторій

До свого "бізнес-плану" ділок залучив ще 3 знайомих

При будівництві медамбулаторій на Одещині розкрали  3,8 мільйона гривень. Одеська прокуратура повідомила про підозру організатору злочинної схеми та двом його співучасникам за фактом розкрадання бюджетних коштів. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Організатор розробив план привласнення бюджетних коштів під час будівництва об’єктів соціальної інфраструктури на території Одещини – 4 амбулаторій сімейної медицини. До свого "бізнес-плану" ділок залучив ще 3 знайомих, у тому числі екскерівника одного з управлінь Одеської обласної держадміністрації. 

picture

Для участі в тендері він долучив власне підприємство, формальним керівником якого була підконтрольна йому людина, тим самим забезпечивши безперешкодне укладення договорів підряду.

Після отримання підприємством авансових платежів на роботи, підозрювані їх частково привласнили, а на залишені кошти виконали  роботи не в повному обсязі, знижуючи при цьому понесені витрати для створення видимості добросовісного виконання договірних зобов’язань. 

В подальшому, спільники надали до Управління ООДА сфальсифіковані акти виконаних робіт, із внесеними до них видами робіт, які фактично не проводились, та витратами на матеріали, які не використовувались, тим самим завищивши їх обсяг та вартість на понад 3,8 млн гривень,  йдеться в повідомленні. 

Покарання "бізнесменів"    

Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та накладено арешт на майно, здобуте злочинним шляхом. Крім того, повідомлено про підозру директору будівельного підприємства, який формально займав керівну посаду та підписував необхідну документацію від імені юридичної особи за гроші. 

Також шукають інших причетних до скоєного злочину осіб та відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Миколаївський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою посадовцю військової частини Одещини, який відбирав у солдатів бойові доплати. Його взяли під варту без права внесення застави. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися