Підпільні бізнесмени: на Одещині ліквідовано тютюнову фабрику

Щомісячний прибуток фабрики складав 12 млн грн

Правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального виробництва та реалізації тютюнових виробів. За даними слідчих група осіб організувала підпільну фабрику в одному з районів Одеської області.


Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України


Створення фабрики


Зловмисники облаштували цех у підвальному приміщенні, а над ним для прикриття побудували будинок. Також, щоб маскувати велику кількість спожитої електроенергії, вони встановили дизельну електропідстанцію.


picture

Виробництво та реалізація


Промислові потужності фабрики дозволяли виготовляти до 30 000 пачок цигарок на добу, які маркували етикетками відомих іноземних брендів. Збут фальсифікату відбувався по всій території України та за її межами. Орієнтовний щомісячний прибуток від такої діяльності групи становив до 12 млн грн.


Ліквідація тютюнової фабрики


Під час обшуків, правоохоронці виявили та вилучили сигаретну та пакувальну виробничу лінію, обладнання для різання поліграфії та обробки фільтрів цигарок, марки акцизного збору РФ, понад 270 тис. пачок цигарок, більш як 360 мішків із тютюном та інші речові докази. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 40 млн гривень.


picture

Яке покарання чекає на “бізнесменів”


Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження щодо порушення правил обігу акцизних товарів, а також незаконного виробництва та збуту тютюнових виробів за ч. 1 ст. 199 та ч. 1 ст. 204 КК України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років та штрафом з конфіскацією та знищенням незаконних товарів відповідно.  


Нагадаємо, що правоохоронці виявили та затримали правопорушника, який зберігав ряд заборонених речовин. Зловмисник зізнався, що зберігав заборонені речовини PVP, амфетамін і канабіс для збуту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися