“Електронки” з росії: на Одещині викрито схему незаконного зберігання та реалізації товарів

Правоохоронці вилучили тютюнові вироби та електронні сигарети на 6 млн грн.

В Одеській області Бюро економічної безпеки виявило незаконну схему збуту підакцизних товарів. Мова йде про продаж електронних пристроїв для куріння та тютюну для кальянів.


Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.


Під час розслідування було виявлено, що товар продавався в Одесі та на решті території України через мережу Інтернет. Ці незаконні дії призвели до значної несплати акцизного податку, що вкрай шкідливо для економіки держави. Правоохоронці провели обшуки складських та торгових приміщень, житлових будинків та офісу інтернет-магазину. За результатами обшуків було вилучено понад 8 тис. електронних сигарет відомих виробників, тютюн для кальянів у загальній кількості понад 8,7 тис. одиниць, у тому числі російського виробництва та рідину для наповнення електронних сигарет у загальній кількості понад 7 тис. шт.

pictureЯке покарання чекає на підозрюваних:

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України. Санкції статей передбачають штраф з конфіскацією майна та знищення незаконно виготовлених товарів.

Нагадаємо, що правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального виробництва та реалізації тютюнових виробів. За даними слідчих група осіб організувала підпільну фабрику в одному з районів Одеської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися