На ремонт одеської лікарні безпідставно витратили 33 мільйони гривень

Посадовців чекає кримінальна відповідальність

В Одесі визнали недійсним договір про закупівлю підрядних робіт за кошти місцевого бюджету на суму понад 33 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі. Так, у лютому 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством уклали договір на капітальний ремонт однієї з будівель Міської клінічної інфекційної лікарні.

Про це повідомляє Одеська Обласна Прокуратура.

Прокурор в суді довів невідповідність переможця торгів кваліфікаційним вимогам. Так, у свої тендерній пропозиції підприємство на підтвердження наявності обладнання надало договір про надання послуг техніки, строк якого на момент розгляду пропозиції закінчився. Крім того, вказаний договір взагалі ніколи не укладався із власником відповідних засобів. Також з’ясували, що працівники не мали відповідної кваліфікації.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадовців Управління капбудівництва Одеської міськради за фактом розтрати бюджетних коштів при проведенні закупівель з капітального ремонту лікарні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Територіальне управління БЕБ в Одеській області  відшкодувало завданих державі збитків у сумі близько 8,7 млн грн. Службовці, що займаються будівництвом елітної нерухомості, упродовж 2018-2019 років занижували отримані доходи від господарської діяльності.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися