Одеський депутат "заощадив" на податках близько 9 мільйонів гривень

Компанія депутата працювала у тимчасово окупованому Криму

Територіальне управління БЕБ в Одеській області  відшкодувало завданих державі збитків у сумі близько 8,7 млн грн. Службовці, що займаються будівництвом елітної нерухомості, упродовж 2018-2019 років занижували отримані доходи від господарської діяльності.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України. 

Таким чином вони умисно ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток в особливо великих розмірах. Шкода для бюджету склала близько 8,7 млн грн. Згадане товариство фактично належить одному з депутатів Одеської міської ради. У ході раніше проведених обшуків знайшли документи, які підтверджують, що компанія депутата працювала у тимчасово окупованому Криму за законодавством країни-агресора російської федерації.

Окрім того виявлено та вилучено 125 печаток підконтрольних компаній, з яких 15 печаток підприємств нерезидентів, первинні фінансово-господарські документи та інших підконтрольних підприємств, чорнові записи.

Директору підприємства вже повідомили про підозру й обвинувальний акт скеровано до суду.

З метою якнайшвидшого надходження коштів до державного бюджету, БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеській області Бюро економічної безпеки виявило незаконну схему збуту підакцизних товарів. Мова йде про продаж електронних пристроїв для куріння та тютюну для кальянів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися