“Послуги” для військовозобов’язаних: в Одесі викрили схему незаконного переправлення через кордон

Чоловікам створювали фіктивні документи про стан здоров’я

Правоохоронці викрили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. До її організації причетні кілька мешканців Одеської області.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Фіктивні документи та вартість "послуг"

Організатори схеми оформляли фіктивні документи про зняття чоловіків призовного віку з військового обліку за станом здоров’я. Вартість цих “послуг” становила від 3000 до 3500 доларів США. Звертались за такою “допомогою” жителі різних регіонів України.

Затримання зловмисника

В Одесі було проведено комплекс слідчих дій, які допомогли виявити одного з організаторів. Ним виявився одесит, якого правоохоронці затримали під час передачі грошей у сумі 3000 доларів США. Досудове розслідування триває, під час якого встановлюються обставини вчинення злочину та усі причетні до нього особи.

Яке покарання чекає на одесита 

Скоріш за все чоловіку повідомлять про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального Кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Співробітники Білгород-Дністровського прикордонного загону затримали чоловіка призовного віку, який допомагав "ухилянтам" тікати за кордон.  31-річний житель Одещини через закриті телеграм-канали, пропонував свої послуги легкого потрапляння чоловіків до Молдови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися