Колишній міліціонер з Одеси був звинувачений у державній зраді

Ексспівробітник міліції став шпигуном Росії

Прокурори подали до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі  за двома статтями. Ексміліціонер був завербований представником ГРУ РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.


Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.


За даними слідства, підозрюваний збирав розвіддані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, інформацію про порти Одеси, Чорноморська та залізничне сполучення. Розвідку здійснював за допомогою придбаних ним трьох відеокамер, що він встановив уздовж залізничних колій. Дані, які фіксували камери, в реальному часі через мобільний додаток отримували представники спецслужб РФ. На закупку та встановлення чоловік отримав 50 тис. грн.


Агента затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. У нього вилучили вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 12 тротилових шашок вагою 3,2 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну.


Яке покарання чекає на зрадника


Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 та  ч. 1 ст. 263 КК України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна та позбавлення волі на строк від трьох до семи років відповідно.


Нагадаємо, що СБУ продовжує проводити контрдиверсійні заходи на Одещині та затримувати ворожих агентів. Від так, було затримано ще одного поплічника окупантів, який поширював інформацію про місця розташування підрозділів Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися