На Одещині посадовці "заробили" мільйон гривень на сміттєвозі

Транспорт купили за мінімальними характеристиками

На Одещині службовців Білгорода-Дністровського району підозрюють у розтраті бюджетних грошей. Вони розтратили один мільйон гривень на закупівлі сміттєвоза.  

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

Керівник комунального підприємства разом з менеджером із закупівель уклав із підприємством договір на придбання спеціалізованого транспорту – сміттєвоза марки "RENAULT" моделі Premium 2008 року випуску вартістю 2 200 000 гривень. 

 При цьому під час закупівлі транспорту спільники завищили його вартість, адже згідно з висновком експерта, вартість придбаного сміттєвоза складає 1 265 006 гривень. А також навмисно занизили технічні вимоги і характеристики, хоча згідно з річним планом закупівель на 2022 рік  планувалось придбати автомобіль, виготовлений не раніше 2011 року.


Такими  діями службовці розтратили кошти місцевого бюджету на майже мільйон гривень, чим спричинили шкоду державі в особливо великих розмірах.

 Наразі за клопотанням прокурора керівника підприємства та його спільницю відсторонено від займаних посад, а на розгляді суду вже перебуває справа щодо розтрати ними 1 млн грн бюджетних коштів на закупівлі спецмашини для очистки каналізацій, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині за недбалість під час закупівлі фарби, що коштувала державі 1,5 млн грн, судитимуть працівницю порту "Южний". За результатами тендеру між портом та товариством уклали договір про закупівлю фарби для суден портового флоту на майже 5 млн гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися