В Одесі судитимуть окупанта який катував мирних мешканців Херсонщини

Правоохоронці шукають інших причетних до злочинів

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ. Він був призначений "комендантом — начальником гарнізону" у смт Лазурне на початку окупації Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачений особисто брав участь у затриманні, катуванні та незаконному захопленні нерухомості місцевих мешканців із проукраїнською позицією, а також віддавав подібні накази своїм підлеглим. Підпорядкування псевдокомендатури також включало населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територію Чорноморського біосферного заповідника.

Обвинувачений разом зі своїми спільниками — військовими РФ, затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району, якого утримували в підвалі пансіонату. Потерпілому систематично завдали побоїв, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Окупант вимагав від чоловіка надати інформацію щодо проукраїнських активістів та місцевих мешканців, а також схиляв його до співпраці. Розслідування також включає пошук інших військовослужбовців РФ, які брали участь у цих злочинах.

Яке покарання чекає на військового РФ

Згідно зі ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК України на окупанта чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Також  “Коментарі” писали, що колишньому співробітнику полку особливого призначення "Беркут" повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він перейшов на бік ворога, коли Росія окупувала Крим у 2014 році, та став членом одного з незаконних збройних формувань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися