Торгував арештованою землею на Одещині: організатору обрали запобіжний захід

Вартість вказувалась суттєво нижчою за ринкову

Організатору розтрати арештованого майна на 485 млн грн обрали запобіжний захід. Він також продав три земельні ділянки на Одещині, які були придбані для будівництва магазинів  "Ашан". Їх реальна вартість яких була зменшена у 18 раз.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику низки юридичних компаній. За версією слідства, він запропонував голові АРМА схему продажу арештованого майна.

Злочинний план передбачав встановлення контролю за всіма процесами у АРМА – від моменту передачі речових доказів АРМА до їхнього продажу за заниженою вартістю на підконтрольній торговій площадці наперед визначеним компаніям.

Голова АРМА погодився на пропозицію. Його підлеглі готували обґрунтування належності відповідних арештованих активів до таких, яким важко управляти, зберігати або ж воно швидко псується і може втратити свою вартість. У подальшому це майно оцінювалось, проте вартість вказувалась суттєво нижчою за ринкову.

Таким чином, спільники продали:

- три земельні ділянки в Одеській області;

- 2,6 тис. тонн піску в Київській області;

- понад 4,5 тис. тонн карбаміду;

- зерно, крупи та олійні культури.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині службовців Білгорода-Дністровського району підозрюють у розтраті бюджетних грошей. Вони розтратили один мільйон гривень на закупівлі сміттєвоза.  





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися