На Одещині намагалися "віджати" базу відпочинку "Укрпошти" на березі моря

Викрили організатора схеми та виконавця

Одеські правоохоронці викрили банду, учасники якої протягом 2019-2020 років, використовуючи підроблені документи щодо права власності на нерухоме майно, заволоділи базою відпочинку на узбережжі Чорного моря в Затоці.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.  

За даними слідства, ділки, на підставі сфальсифікованої документації, зареєстрували у свого приватного нотаріуса право власності на базу відпочинку на підконтрольну підставну особу. 

Потім нотаріус перереєструвала майно бази відпочинку за одним із товариств, підконтрольним учасникам організованої групи. Та у червні 2020 року група чоловіків близько 30 осіб силою захопили базу відпочинку та земельну ділянку під нею.

Захоплене майно ділки продовжили експлуатувати у комерційних цілях. На території бази облаштували ярмарку та атракціони для місцевих мешканців і туристів.

Вказана база відпочинку є власністю "Укрпошти" та внаслідок такої схеми, завдані державі збитки оцінюються у понад 10 млн гривень. Наразі майно бази та землю під нею повернуто законним власникам. Стосовно ще одного співучасника оборудки обвинувальний акт вже перебуває у суді.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що У Вищому антикорупційному суді (ВАКС) відбулося чергове засідання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших посадовців. Це стосується заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету при купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися