Справа Труханова: прокурор САП вимагає тримання під вартою

Остаточне рішення щодо запобіжного заходу очікується вже цього тижня

У Вищому антикорупційному суді (ВАКС) відбулося чергове засідання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших посадовців. Це стосується заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету при купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян".

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

На засіданні прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подав клопотання про зміну запобіжного заходу для обвинувачених. Він попросив призначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Окрім мера Одеси в цій справі фігурують його заступник Павло Вугельман, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василь Шкрябай, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор та його заступник Володимир Радіонов.

Технічні проблеми зі зв’язком перешкодили розглянути клопотання, оскільки учасники суду з обвинуваченими взаємодіяли віддалено з Одеси. Тому було вирішено викликати учасників на наступний день до зали судового засідання в Києві. Рішення щодо зміни запобіжного заходу обвинуваченим можна очікувати вже цього тижня. Очікуємо подальших новин у цій справі.


Також “Коментарі” писали, що вже другий рік Вищий антикорупційний суд України не може розпочати розгляд справи заводу "Краян". За два роки у справі призначили близько 35 судових засідань, але пройти навіть підготовче засідання так і не змогли. 


Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 липня строк розслідування кримінального провадження  в одеській мерії. За даними ЗМІ, мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника, якого звинувачують у створенні злочинної організації в Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися