Жителька Одещини організувала незаконний перетин кордону: деталі справи

Організаторці загрожує до дев’яти років ув’язнення

Прокуратура повідомила про підозру громадянці України у зв'язку з організацією незаконного переправлення осіб через державний кордон. Підозрювана діяла у змові з невідомими службовими особами Державної прикордонної служби України.


Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.


За неправомірну вигоду в сумі 6500 доларів США, жінка пообіцяла військовозобов'язаному громадянину безперешкодний перетин кордону на територію Республіки Молдова. Для цього підозрювана передала громадянину України підроблений паспорт громадянина Молдови зі штампом про взяття на консульський облік в Молдові. Таке діяння дало законну підставу для перетину кордону. Однак правоохоронці, затримали організаторку одразу після отримання грошової вигоди.


Яке покарання чекає на жінку


Досудове розслідування у цій кримінальній справі продовжується, а слідчі документують участь інших осіб у злочині. Прокуратура повідомила організаторці про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що прикордонники Ізмаїльського загону затримали двох чоловіків призовного віку, які спробували незаконно перетнути державний кордон. Подія трапилась біля села Нові Трояни Болградського району, коли прикордонний наряд використовуючи тепловізор виявив двох невідомих, які швидко рухалися в напрямку Молдови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися