Викрито мережу нарколабораторій з місячним обігом майже в 70 млн грн: обшуки на Одещині

На учасників чекає до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили масштабне злочинне угруповання, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні речовини. За даними слідства, зловмисники організували нарколабораторії на території декількох областей України.


Про це повідомляє пресслужба ДБР.


Наркоділки продавали майже 250 тис. доз психотропних речовин на місяць, вартістю близько 70 млн грн. Їх діяльність стала особливо активною в період воєнного стану, коли вони намагалися проникнути в прифронтові райони та підірвати боєготовність наших підрозділів. Організатор та співучасник групи купували рухоме та нерухоме майно по всій країні, щоб легалізувати доходи, отримані від наркобізнесу. Проте, їх розгалужену діяльність було важко б організувати без сприяння представників у правоохоронних органах.


Викриття та затримання 


Підрозділи ДБР здійснили більше ніж 35 обшуків у різних місцях, включаючи Одещину, Київ, Черкаську, Дніпропетровську, Полтавську, Запорізьку та Херсонську області. Після масштабної спецоперації було затримано організатора та трьох членів групи, а також одного з найбільших гуртових покупців. У результаті було вилучено понад 20 кг психотропних речовин та понад 600 л прекурсорів, які вже були підготовлені для виготовлення наркотиків. Понад 60 тис. доларів США, отриманих в результаті злочинної діяльності, також були вилучені разом з іншими речовими доказами, які доводять провину підозрюваних.


Яке покарання чекає фігурантів справи


Учасникам злочинної групи було оголошено про підозру у створенні організованої злочинної групи з метою займатися незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням та збутом психотропних речовин та прекурсорів в особливо великому розмірі на території України. Це відповідає ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України. За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Гуртовому покупцеві та реалізатору наркотиків було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України. Як передбачено за цією статтею, покарання за даний злочин полягає у позбавленні волі на термін до 12 років та конфіскації майна.

picture

Нагадаємо, що правоохоронці викрили 41-річного чоловіка з Одещини, який відкрив наркобізнес і намагався приховати свої дії від поліції. В нього було знайдено майже пів кілограма наркотичної речовини, призначеної для продажу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися