Викрадав дзеркала з автомобілів та вимагав викуп: в Одесі викрили злодія

Жертвами крадія стали дев’ять одеситів

Одесит, який викрадав дзеркала заднього виду з автомобілів та просив за них викуп, був викритий поліцією. Він промишляв у дворах багатоповерхівок у житловому масиві “Таїрова” та залишав записки зі своїм номером телефону під склоочисниками.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Відповідно до зібраних доказів, зловмисник вчинив дев'ять крадіжок та планував вимагати грошову винагороду від власників. Правоохоронці взялися за пошуки зловмисника після того, як потерпілі звернулися до них з повідомленням про вимагання викупу за знайденим номером телефону. 42-річний одесит був затриманий під час проведення слідчо-оперативних заходів. В ході обшуку у квартирі чоловіка поліцейські вилучили майже всі викрадені дзеркала.


Яке покарання чекає одесита


Кілька років тому чоловік отримав вирок суду за грабіж. Нині, за наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі повідомили йому про підозру у дев’яти крадіжках, вчинених повторно, в умовах воєнного стану, а також у готуванні до вимагання, умисному створенні умов для вимоги передачі чужого майна, скоєних в умовах воєнного стану. Ці злочини передбачені ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 189 КК України. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції цих статей, – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі клопочуть щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі був зафіксований випадок крадіжки з квартири. Поліція отримала повідомлення від мешканки, що її квартира була пограбована на більше ніж 6 тисяч доларів США та цінностей на суму близько 200,000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися