Волонтерство за 6000 доларів: мешканця Одещини зловили на організації незаконного виїзду

Чоловіку загрожує до дев’яти років ув’язнення

Правоохоронці виявили та повідомили про підозру мешканцю Одещини в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України. Встановлено, що підозрюваний скористався системою "Шлях", щоб організувати механізм незаконного виїзду з України чоловіків під виглядом волонтерів.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


За даними слідства, організатор забезпечував внесення до інформаційної системи неправдивих відомостей щодо громадян, яким заборонено покидати межі держави. Військовозобов’язаних переправляли як співробітників благодійної організації, залучених у перевезенні гуманітарної допомоги з суміжних країн Європи. За ці послуги він отримував 6 000 доларів США з кожної переправленої людини.


Під час передачі документів та одержанні платежу за незаконну переправу затримали підозрюваного "на гарячому". Зараз розглядається питання про обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.


Яке покарання чекає правопорушника


Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що прокуратура повідомила про підозру громадянці України у зв'язку з організацією незаконного переправлення осіб через державний кордон. Підозрювана діяла у змові з невідомими службовими особами Державної прикордонної служби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися