Громадянина Румунії зловили на контрабанді наркотиків на Одещині

Іноземцю загрожує до десяти років ув’язнення

Правоохоронці затримали 26-річного іноземця, який намагався незаконно завезти канабіс на територію України. Сталося це на автомобільному пункті пропуску “Рені-Джюрджюлешть”.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Під час здійснення митного контролю в автомобілі іноземця на автомобільному пункті пропуску був виявлений згорток із речовиною рослинного походження у подрібненому та висушеному стані. Поліцейські вилучили речовину та перевірили її наркотичний вміст експрес-тестом. Результат підтвердив, що це наркотична речовина, а саме канабіс.


На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України. Йдеться про контрабанду, тобто переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю особливо небезпечного наркотичного засобу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, — розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Андрій Мащенко.


Також “Коментарі” писали, що на пункті пропуску "Орлівка", що на кордоні України та Румунії, службовий собака прикордонників виявив наркотики. Їх намагалися перевезти в надувних кульках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися