До 10 років ув’язнення за крадіжку сковорідки: на Одещині затримали зловмисників

Один з чоловіків вже майже 10 разів підозрювався у злочинах

Поліція Ізмаїльського району притягнула до відповідальності двох жителів міста за крадіжку та пограбування. Правопорушення були вчинені у двох різних місцях: на вулиці та у крамниці.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


37-річний чоловік зловив момент та привласнив велосипед земляка, який залишив його біля одного з магазинів на центральній вулиці міста. Потерпілий відразу звернувся в поліцію, і за декілька годин правоохоронці встановили та затримали зловмисника. Він намагався продати транспортний засіб за копійки.


А ось 39-річний житель Кілії вкрав пательню у крамниці в Ізмаїлі та втік, оминувши касу. Продавчиня закладу намагалася зупинити зловмисника, але він її штовхнув і зник. Потерпіла одразу ж зателефонувала на спецлінію "102", і поліцейські оперативно відпрацювали надану нею інформацію та "по гарячих слідах" затримали правопорушника. Громадянина зняли з рейсового автобуса, яким він прямував додому. В нього вилучили майно, здобуте злочинним шляхом. Він зізнався, що хотів продати його і заробити трохи грошей.

picture

Яке покарання чекає на крадіїв


За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури Одеської області повідомили обом фігурантам про підозру: ізмаїльцю – у крадіжці, вчиненому в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 185 КК України, а кілійцю, який вже дев’ять разів попадав у поле зору правоохоронців за скоєння крадіжок, грабежів та наркозлочинів, – у грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілої, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 186 того ж кодексу, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі був зафіксований випадок крадіжки з квартири. Поліція отримала повідомлення від мешканки, що її квартира була пограбована на більше ніж 6 тисяч доларів США та цінностей на суму близько 200,000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися