"Подружжя-шпигуни" з Росії збирали військові розвіддані в Одесі

Агентам загрожує до 15 років позбавлення волі


Прокурори заявили про направлення до суду обвинувального акту стосовно подружжя з Росії яке мешкало в Одесі за фактом шпигунства. За даними слідства, обвинувачені збирали розвіддані про місця дислокації зенітно-ракетних підрозділів, ракетного озброєння та розташування ангарів для зберігання військової техніки.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури


Подружжя переїхало до Одеси у 2018 році за вказівкою спецслужб РФ. Після легалізації свого перебування вони перейшли у "режим очікування" та проводили розвідувальну діяльність, вивчали суспільно-політичні обставини в Південному регіоні та налагоджували товариські відносини з мешканцями Одеси.

picture

Для передачі закритих відомостей колишній кадровий військовий з РФ та його дружина використовували анонімний телеграм-канал. Шпигунів затримали безпосередньо під час виконання завдання російських кураторів, тому правоохоронці запобігли витоку даних, що становлять державну таємницю.

picture

Яке покарання чекає на шпигунів 


Подружжю було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114 Кримінального Кодексу України які караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі обвинувачені перебувають під вартою без альтернативи внесення застави.


Також “Коментарі” писали, що колишньому співробітнику полку особливого призначення "Беркут" повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він перейшов на бік ворога, коли Росія окупувала Крим у 2014 році, та став членом одного з незаконних збройних формувань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися