Подружжя-рейдери: СБУ затримала депутата Одеської облради

Вони хотіли привласнити державну нерухомість на десятки мільйонів гривень

СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря. Вони намагались заволодіти приміщеннями "Укрпошти" у Затоці та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. При чому діяли у складі організованої злочинної групи. 

Про це повідомляє СБУ. 

Щоб реалізувати оборудку, її учасники підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали "переоформлене" держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Зараз будівлі і прилегла територія Укрпошти на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів депутата облради затримано та повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн грн.

Дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою. Обох взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі ОК "Південь" проводять ретельну перевірку звинувачень щодо керівника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) Євгена Борисова. За інформацією, яка стала причиною скандалу, у нього є вілла в Іспанії, вартістю 3 млн 950 тис. євро та офіс за 2 млн євро.



Джерело: https://t.me/SBUkr/8145


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Стас

1 травня 2023, 18:46

Цікаво виходить. Гнида Олексій Гончаренко, шавка та шестірка Порошенка пише в себе на сторінці "В Одесі поліція затримала родичів найближчого соратника Петра Порошенка, депутата партії «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка. Про це нардеп повідомив у своєму Telegram-каналі.За словами політика, депутата обласної ради від партії “Європейська солідарність” Миколу Дерев’янка та його дружину було затримано через те, що жінка носить прізвище Гончаренка, будучи його далекою родичкою. Гончаренко називає справу «помстою Офісу президента» за його діяльність із допомоги українським військовим ". Воно оце одноклітинне Олексійчик, так вже забрехався , що гидко його слухати і бачити. Родичі ворюги, а воно гамно пише, що це за те що жінка носить прізвище Гончаренко. Не позорься, і не воняй. Олексій Гончаренко був гамном, гамном є і гамном залишиться на все життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися